NASLOVNA STRANAO namaKurseviSertifikatiGalerijaKontakt
O NAMA
Mi smo škola kurseva šivenja, krojenja i modnog dizajna koja se jedina u svetu (imamo preko 40 filijala širom sveta) bavi konstrukcijom odeće i modeliranjem (crtanjem šnitova).

Zahvaljujući našem lenjiru na brz i jednostavniji način dolazimo do osnovne konstrukcije i modeliranja odeće.

SITAM ITALIJANSKI MODNI INSTITUT je osnovan 1947 god. od strane porodice Padovani.

Još davne 1946 godine gospodin Padovani, potkovan znanjem tradicionalnog zanata svoje porodice, je napravio prvi lenjir SITAM (SISTEMA TAGLIO MODERNO) a 1947 godine je otvoren i institut, danas sa brojnim predstavništvima širom planete.

Uz pomoć SITAM lenjira znatno je skraćeno vreme i upotreba mnogobrojnih lenjira za pravljenje šnitova (koristi se samo jedan lenjir) ali isto tako i našim posebnim lenjirima olakšan je rad i pri dizajniranju odeće kao i razvijanju veličina.

SITAM sistemom učenici se upoznaju i obučavaju za rad u visokoj modi. Sistem se stalno nadograđuje i svaka sugestija je dobro došla za unapređjenje lenjira

Naša predstavništva u Srbiji nalaze se u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu. U susednim državama se nalaze u Sarajevu, Banja Luci, Podgorici

Naša predstavnistva su vezana za maticu u Italiji tako da se uz određene kurseve organizuju i putovanja na sajmove mode, muzeje vezane za modu, modne ateljeje, konkurse dizajna i dr.